sábado, 23 de mayo de 2009


Diumenge, 17 agost de 2008
Expediciò a l'Elbrus 5.642 m
Rafa Blesa i Cristina Marco
El passat cinc d'agost despres de molts preparatius, per fi eixim cap a Moscou dos membres del Centre excursionista de Xàtiva, Rafa Blesa i Cristina Marco per tal de coronar la muntanya mes alta d'europa, l'Elbrus amb 5.642 m.
Formant part d'una expediciò internacional formada per, quatre Alemanys, un America, un Irani, un Canadenc una parella d'Italians i nosaltres. Tot i la varietat del grup em tingut un bon ambient.

Expediciò a l'Elbrus
Començarem aclimatar al poble d'Azau (2.350m) que es el ultim poble del vall de Baksan, el primer dia pujarem al pic de Cheget amb 3.600 m. El següents dies ja fixarem el campament base al Barrels Hut a 3.700 m, des de aci realitzarem diferents eixides fins els 4.800 m per anar aclimatant. La matinada del 12 d'agost eixim cap el cim, no feia massa fred fins que comença aclarir el dia, degut a l'esforç, mal d'atura o altres la gent fou quedant i cap a les 12 h del mig dia quatre membres de l'expediciò aconseguiem el cim. La baixada fou molt dura, els ultims metres fins el cim es va formar una ventisca que ja no ens deixa fins els 4.500 m, feia molt de fred a més de poca visibilitat. A les 5 h de la vesprada arribarem al campament Barrels Hut molt cansats i contents. Estem tots be ¡¡ , ja pensant en altra expediciò.