miércoles, 17 de febrero de 2010

Cap d'any als Serrans











Hola amics, el passat mes de desembre, en les vacances de nadal, pensarem en fer una cosa diferent Rafa, Cristina, David, Conxa i un fitxatge d'última hora Javi, decidirem realitzar el GR- 37 amb una distancia d’uns 62 km passant per les poblacions de Aras de los Olmos, Alpuente, Titaguas, la Yesa. Es l’únic sender de gran recorregut que transcorre totalment dins de la comarca dels Serrans.
Aconseguirem un refugi de muntanya que estava de lo més be. El mateix dia 30 després de dinar realitzarem l'etapa de Alpuente la Yesa.
La veritat que els dies no foren massa bons, feia molt de fred i també ens va ploure en alguna jornada.
L'etapa que ferem de la Torre a la Yesa el segon dia el recorregut fou molt bonic amb una vegetació molt variada i amb unes Sabines centenaries que foren l'atracció de tots, encara que va ploure el tipic xirimiri la veritat que ho passarem molt be, després anirien a vorer les petjades dels dinosaurios, ja per finalitzar el dia al baret prenent la cerveseta de rigor i preparant l'etapa del dia seguent de Titaguas a Alpuente. Esta etapa per alguns fou més pesada, per la festeta del dia de nit vella, però tot i això el recorregut fou interessant vorer el tipic bosc mediterrani de carrasques i coscaja, visitarem la font de l'Hoya del Hacha i en alguns moments es refugiarem en alguna cabanya pel ramat, aquest dia com els passats també feia molt de vent i prou fresc. A la fi no realitzarem el GR tot complet i el dia 2 gener anirien a fer una via ferrata per canviar d'activitat.