lunes, 30 de enero de 2012


Esta setmana es desplaçarem al poble de Beniatjar per pujar fins el cim del Benicadell. Feia un fort vent molt fred i pararem a esmorzar fins aplegar al quasi al cim, prop de la figuera. Gaudirem d'unes vistes impressionats i de baixada passarem a vorer el pou de neu o cava. La gent que pujà per primera vegada va disfrutar molt.


El Benicadell és el pic més alt (1.104m) de la serra del mateix nom. Es tracta d'una autèntica paret muntanyosa que separa les comarques valencianes de la Vall d'Albaida i el Comtat Amb una direcció bètica (concretament del Prebètic extern) de nord-est a sud-oest, el característic pic de Benicadell té forma de cresteria rocallosa de litologia calcària que li dona una singularitat al paisatge.




Els Pous de neu o les Caves, antigament s'utilitzaven per recollir la neu, els homes abocaven dins els cabassos plens de neu per despres premsar-la de manera que tinguera al voltant d'un metre de gruix, col•locaven una capa de palla i tornaven a realitzar la mateixa operació, per despres començar la distribució, molta gent era la que treballava en esta tasca, des de la gent que recollia la neu amb cabassos fins els que la premsaven i els que la transportaven. La cava o el Pou de neu segurament seria d'algun senyoret que tenia gent ajornalada.