sábado, 8 de mayo de 2010

Curs de Supervivència en Granada




Curs de Supervivència en Granada

El passat mes d'abril 2010, tres amics decidirem realitzar un curs de supervivència en bosc a l'escola de postgrau de la universitat de Granada. La veritat que algun company ja tenia prou experiencia en estes tasques, donat que en algunes ocasions nosaltres organitzàvem també cursos de supervivència.
Aquest curs va tindre dos parts, la teòrica i la pràctica, que es la més important.
La par de teoria es va realitzar a les instal•lacions de la universitat de psicològia de Granada i la pràctica a les serres del Padul i Almijara.
La primera pràctica sols fou d'un dia, ens dividirem per grups de 6 o 7 persones i com era d'esperar a nosaltres ens van separar, despres començarem a fer un forn morú per coure pa, ferem el pa, també ens ensenyaren com escorxar un conill i tot el que envolta la preparació per cuinar-lo, aixi de com conservar la pell.
Altra pràctica fou la construcció d'un bivac de fortuna amb un ponxo per la pluja que l'organització en va facilitar.
Ja despres l'altra pràctica fou de 5 dies en la muntanya, en esta ocasió cadascú havia de portar el seu equip individual i  per supost res de menjar.
L'eixida fou a les 16 h des de Granada i despres d'una hora de bus arribarem al destí, al poc temps es fica a ploure i ja ens acompanya una bona estona, fins les 11 de la nit que arribarem al campament i muntar el bivac de forma individual, de camí realitzarem una pràctica de ràpel.
Al dia seguent un té amb mel per desdejunar i construir un refugi amb troncs i altres materials, construir el forn, fer pa i recollir moltes plantes per l'ensalada, diente de león, collejas, trebolillos, etc..
Una ceba, una cabeça d'alls, un poc de sal i oli per 4 dies i per a 6 persones.
Tots els dies féiem pa, 1 k de farina, i alteres tasques, com recollir llenya, era fonamental. Fer amb fusta element per la cuina, conservar el peix amb sal i fumant la carn, ferem també un forn Polinesi i cuinarem un pollastre amb ell. Encara que algunes activitats nosaltres ja les coneixem em depres moltes més i altres les hem posat en pràctica.
Ens feren una xicoteta explicació de com orientar-nos mitjans les estrelles i una marxa nocturna per dormir de bivac individualment i prou separats un dels altres.
Per motius ens traslladarem de lloc, a peu, com no i ja l'últim dia realitzarem una pràctica de pont mono, ràpel i natació impermeabilitzant l'equip, que a la fi es banya tot.
En resum ho passarem dallò més be i pensant em fer els altres mòduls per ser um expert.
El curs fou impartit per membres de MADOC i la universitat de Granada.