domingo, 21 de junio de 2009

El Centre Excursionista de XàtivaCorona el Cim del Toubkhal (4167 m) Pascua 2007

L'expedició composta per 12 persones del Centre Excursionista de Xàtiva vam tornar el diumenge 8 d'abril, després de passar 8 dies al Marroc i acabar coronant el cim més alt de la Cordillera de l'Atlas, el pic Toubkhal, situat a 4167 metres d'altitud. Començarem la marxa des del poblat de Setti Fadma i passarem per diferents poblats com Timichi, Tachedirt, Ouanskra, Arend, Imlil, on en alguns d'ells pernoctarem en els refugis. Es tracta de poblacions d’àmbit rural, amb unes condicions molt dures per a la vida quotidiana, quasi bé sense infraestructures de carreteres, ni llum elèctrica, ni aigua potable i amb un economia basada en una agricultura i en una ramaderia de subsistència.
El paisatge que ens acompanyava era típic de l'alta muntanya, poca vegetació, molt desnivell amb valls profundes per on corrien rierols, i cims amb molta neu. Era curiós veure els xicotets bancals que utilitzaven per a aprofitar el desnivell i sembrar cereals, i també l'aprofitament de l'aigua creant una xarxa d'assuts i sèquies rudimentàries però eficaces.
A l'expedició ens van acompanyar en tot moment un guia, un cuiner i quatre "muleros" que transportaven el nostre material carregat a les seues mules. Amb ells vam crear un molt bon ambient que va resultar gratificant.
El dia 6 d'abril vam eixir del refugi del Toubkhal situat a 3207 m a les 7 del matí amb unes temperatures molt gèlides, però ben equipats vam coronar el cim del Toubkhal a les 11:30, férem les fotos de rigor i esmorzarem gaudint del meravellós dia que ens va acompanyar. La baixada fou una mica més dura donades les condicions de la neu que es trobava més tova i a la boira que poc a poc ens va caure a sobre. Més tard després de dinar, de camí a Imlil, ens va nevar la qual cosa va retardar la nostra arribada al refugi però sobretot satisfets de l’experiència viscuda.
El darrer dia el vam passar perdent-nos entre el caos i l'encant de la soc (mercat) de Marraqueix
No hay comentarios: